Spune adio excesului de grasime de pe abdomen

Hainele stranse pe corp, rochiile de vara subtiri sau camasile cambrate scot in evidenta parti ale corpului pe care de multe ori dorim sa le ascundem in perioada verii. Abdomenul este partea cea mai provocatoare a unui corp pentru ca primele depozite de grasime se aduna chiar in aceasta zona. Femeile si barbatii, cu piele si grasime in exces, care atarna inestetic in zona abdomenului, pot beneficia rezutatele unei interventii chirurgicale estetice. Abdominoplastia este procedura estetica prin care iti iei adio de la grasimea in exces de pe abdomen.

Avantajele acestei proceduri sunt multiple. Se pot strange muschii abdominali care au fost largiti si slăbiti de o sarcina. De asemenea, abdominplastia poate elimina vergeturile situate sub ombilic. Pacientii si pacientele mele aleg abdominoplastia, procedura chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de pe abdomen, pentru avea un aspect plat si ferm al acestuia, dar si pentru ca ajuta si imbunatateste mult aspectul corpului.

Excesul de piele, care uneori rezulta din sarcinile anterioare sau din fluctuatiile extreme in greutate si depozitele de grasime care sunt rezistente la dieta sunt cateva dintre motivele pentru care o persoana recurge la aceasta procedura. Totusi, abdominoplastia nu este o metoda de pierdere in greutate.

Abdominoplastia se face sub anestezie generala si dureaza intre 3 si 4 ore. Inainte de a instalarea anesteziei, obisnuiesc sa desenez linia de incizie pe abdomenul pacientului cu un marker. Incizia se va extinde cel putin de la un sold la celalalt, chiar deasupra zonei pubiene. In anunite cazuri, la inceputul procedurii se poate realiza lipoaspiratia grasimii in exces de la nivelul abdomenului si al flancurilor. Operatia nu este o metoda de control a greutati, ci este doar o eliminare a depozitelor inestetice din zona abdomenului.

Abdominoplastia, una dintre procedurile estetice efectuate cel mai frecvent de chirurgii esteticieni, a cunoscut o evolutie semnificativa in ultimele cateva decenii. Studiile Plastic and Reconstructive Surgery-Global Open arata ca 97% dintre pacienti care si-au facut abdominoplastie au fost femei, cu o varsta medie de 42 de ani. Anul trecut, la nivel mondial, s-au realizat peste 683.000 de abdominoplastii, arata datele ISAPS.

Abdominoplastia are un cost ce variaza intre 2.500-3.000 de euro. Pentru detalii suplimentare puteti accesa http://www.elysium.ro.

Va astept la un consult!

Cu drag,

DR. ION ZEGREA

Advertisements

One thought on “Spune adio excesului de grasime de pe abdomen

  1. M-am programat si eu la dumneavoastra, la recomandarile prietenilor! Am auzit doar lucruri bune, pacientii sunt mereu incantati!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.